Kuppikakkuja ja kuorruteita

Rakas naapurini on aina innoissaan kun autan häntä pysymään poissa bikinikunnosta. :)          
Joten seuraava ohje on hänelle.



Vaniljakuppikakut
115g pehmeää voita
115g sokeria
2 kananmunaa kevyesti vatkattuna
1 tl vaniljauutetta
115g vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1rkl maitoa

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Aseta muffinipellille 12 vuokaa.

Mittaa voi ja sokeri isoon kulhoon. Vatkaa seos sähkövatkaimella vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi.
Vatkaa munat joukkoon pienessä erässä. Lisää n. ruokalusikallinen kerrallaan ja vatkaa huolellisesti jokaisen lisäyksen jälkeen.
Vatkaa joukkoon vaniljauute. Siivilöi jauhot joukkoon ja sekoita seos varovasti sekaisin.
Lisää maito.
Taikinan tulisi olla koostumukseltaan tasaista ja irrota helposti lusikasta kun kopautat sitä kulhon reunaa vasten.
Lusikoi tai pursota vuokiin.
Paista 17min, kunnes ovat kohonneet ja kullanruskeat.
Jätä kakut pellille n. 10minuutiksi ja siirrä ne sitten jäähdytysritilälle. Anna jäähtyä täysin.
Hasselpähkinäkuorrute
100g Hasselpähkinälevite
100g pehmeää voita
n.4dl tomusokeria
1rkl maitoa
Vatkaa pehmeä voi sekä pähkinälevite tasaiseksi. Lisää ruokalusikallinen kerrallaan tomusokeria pähkinävoin joukkoon. Mitä enemmän seosta vatkaa, sen parempi massasta tulee. Lisää lopuksi maito. Pursota tai vaikka levitä lusikalla täyte kunnolla jäähtyneiden kuppikakkujen päälle.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Keksi ainekset purkissa

Amerikkalaiset pannukakut suolaisella täytteellä

Täytekakkujen täytteitä