Mahdottoman maukas rahkarievä

(3 kpl)

5 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
1½-2 tl suolaa
1 rkl siirappia
250 g maitorahkaa
5 dl ohrajauhoja tai hiivaleipäjauhoja
8½ dl vehnäjauhoja

Lämmitä vesi  42-asteiseksi (reilusti kättä lämpimämpää), sekoita joukkoon suola ja siirappi. 
Sekoita kuivahiiva pienen jauhomäärän sekaan erillisessä kulhossa ennen taikinaan lisäämistä. 
Lisää nesteeseen rahka ja jauhot. 
Vaivaa taikinaksi ja anna kohota kulhossa kaksinkertaiseksi leivinliinalla peitettynä.
Vaivaa taikinasta jauhotetulla pöydällä ilmakuplat pois ja jaa taikina kolmeen yhtäsuureen palaan. Pyöritä palat leiviksi, tee leipien päälle rasti veitsellä. Laita uunin pohjalle uunivuokaan vettä ja laita uuni kuumenemaan 250 -asteeseen. Kohota hyvin leivinliinan alla. Paista uunin keskitasolla n. 15 minuutin ajan, kunnes ne ovat kypsiä. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Keksi ainekset purkissa

Amerikkalaiset pannukakut suolaisella täytteellä

Täytekakkujen täytteitä