Valkosuklaa mud cake

Hyvää naistenpäivää kaikille, tämä päivä on meidän!

Voit käyttää muffinssivuokia tai leivosvuokia niinkuin kuvassa

100 g valkosuklaata
100 g voita
3/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 munaa
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa

Tomusokeria

50 g kermaa
50 g mascarbonea
1 dl mustikoita
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sokeria

Hienonna ensin valkosuklaasta 2 - 3 palaa veitsellä karkeaksi rouheeksi. 
Säästä se koristeeksi pinnalle.
Sulata loppu suklaa mikrossa. Tarkkaile sulamista ja sekoita välillä, ettei suklaa kuumene liikaa.
Vaahdota pehmeä voi ja sokerit.
Lisää vaahtoon munat yksitellen, vatkaa samalla voimakkaasti. Lisää valkosuklaasula.
Yhdistä kuivat aineet. Lisää taikinaan. Sekoita sen verran, että taikina on tasaista.
Lusikoi taikina paperisiin muffinivuokiin. Ripota pinnalle hiukan valkosuklaarouhetta.
Kypsennä uunin keskiosassa 200 asteessa 8 - 9 min. Älä paista liian kypsiksi, sillä leivonnaisten kuuluu jäädä pehmeiksi ja kosteiksi sisältä. Jäähdytä. Ripottele tomusokeria pinnalle.
Vatkaa kerma vaadoksi, lisää mascarbone ja vatkaa vielä hetki tasaiseksi. Mausta.
Sihtaa pinnalle tomusokeria. Lusikoi päälle täytetta. Ripottele mustikoita päälle.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Keksi ainekset purkissa

Amerikkalaiset pannukakut suolaisella täytteellä

Täytekakkujen täytteitä