Punaherukkamousse

PUNAHERUKKAHILLO

7,5 dl punaherukoita
5 dl hillosokeria


TÄYTE:

4 dl kermaa
2 tl vaniljasokeria
6 kpl liivatetta
1 pkt sitruunatuorejuustoa Viola
1 prk creme fraiche ( käytin isosta prk puolet eli n 100gr)
2 dl tomusokeria
4 dl jäähtynyttä herukkahilloa
3 rkl vaniljakreemijauhetta
0,5 dl sitruunamehua


loput punaherukkahillosta
kokonaisia kotimaisia vadelmia


Keitä ensin herukkahillo herukoista ja hillo-marmeladisokerista. Ohje on paketin kyljessä. Anna hillon jäähtyä.

Vaahdota kerma ja vaniljasokeri. Älä vaahdota ihan kovaksi vaahdoksi vaan jätä pehmeäksi. Laita jääkaappiin odottamaan.

Laita liivatteet likomaan kylmään veteen.

Sekoita kulhossa tuorejuusto, creme fraiche, herukkahillo ja tomusokeri. Lämmitä sitruunanmehu mikrossa. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata ne sitruunamehuun. Lisää liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen. Lisää kerma ja vaniljakreemijauhe joukkoon vähän kerralla. Sekoita tasaiseksi. Anna täytteen seistä jääkaapissa hetken, jolloin se jähmettyy hieman ennen täyttämistä.

Kokoa kakku vuokaan, jonka olet vuorannut kelmulla. Kostuta kakkupohja halutessasi. Laita ensin pohjan päälle punaherukkahilloa. Kaada sitten vähän täytettä päälle. Tiputtele kokonaisia tai puolikkaita vadelmia joukkoon. Kaada sitten vielä täytettä päälle. Täytä sitten toinen kerros samalla tapaa. Laita kelmua kakun päälle ja anna hyytyä ja maustua jääkaapissa seuraavaan päivään. Tai niinkuin me tehtiin, herkuttele muutaman tunnin kulutttua :P

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Keksi ainekset purkissa

Amerikkalaiset pannukakut suolaisella täytteellä

Täytekakkujen täytteitä