Hawaiian sweet rolls

Näin leipäviikon (7.-13.9.2015) kunniaksi täytyi leipoa uudella reseptillä leipää.
Omaksi sekä tietenkin teidän iloksi! :)

Leipäkampanjoita on tehty Suomessa jo ainakin vuonna 1935.
Tällöin leipurit järjestivät ns. leipäpropagandaviikon juuri joulun alla.
Valtakunnallinen kampanjointi leivän menekin edistämiseksi alkoi 1964.
Leipätiedotus (ent. Leipätoimikunta), järjesti 4.-10. lokakuuta ensimmäisen leipärynnäkön, ”jota voitaisiin kutsua vaikka Leipäviikon nimellä”, kuten silloinen toiminnanjohtaja Anni-Helena Rämö viikosta kirjoitti. Aiheena oli uutisleipä. Leipätiedotus neuvoi leipureita Leipurilehdessä: ”Uutisleivät ja mahdolliset uudet leipälajit voi mainiosti laskea markkinoille juuri tämän viikon alkaessa. Mahdolliset leipämaistiaiset ja uutisleipien jakaminen asiakkaiden koteihin pitäisi satuttaa tämän viikon ajaksi. Maistiaisleivät voisivat olla pyöreitä pieniä reikäleipiä sekä näkkileipää että pehmeätä leipää. Tällä tavoin elvytämme vankan suomalaisen tavan uutisleivän antamisesta maistiaisiksi naapureille.” Myös leipämyymälöitä kehotettiin järjestämään leipäaiheisia ikkunanäyttelyitä.


12 kpl

 3/4 dl lämmitettyä maitoa noin +42 astetta
1 tl kuivahiivaa
1 1/4 dl ruokosokeria
½ dl oliiviöljyä
50g voisulaa
2 isoa munaa kevyesti vatkattuna
1 3/4 dl ananasmurskaa mehuineen
1½ tl suolaa
10 dl vehnäjauhoja

Sekoita lämmitetty maito ja hiiva, anna levätä noin 5 minuuttia.
Lisää öljy, voi, sokeri, munat ja ananasmurska, sekoita.
Lisää jauhot vähitellen, hyvin vaivaten. Taikina saa olla käsiin tarttuvaa.
Lisää suola ja vaivaa koneella noin 10 minuuttia. Kohota 1h.
Pyöritä 12 sämpylää ja aseta voidellun vuoan pohjalle. Jätä sämpylöiden väliin tilaa.















Kohota vuoassa liinan alla 1h.
Voitele sämpylät vesimunaseoksella ja paista uunissa 175 asteessa noin 25 minuuttia.

Voiteluun ennen uunia
1 muna kevyesti vatkattuna
1/2 dl kylmää vettä

Voitelu uunista ottamisen jälkeen
2 rkl voisulaa

Voitele sämpylät ennen uuniin menoa munavesiseoksella.
Kun nostat sämpylät uunista, voitele ne uudelleen voisulalla.
Ja nyt ne on valmiina nautittavaksi!

Alkuperäinen ohje löytyy täältä

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Amerikkalaiset pannukakut suolaisella täytteellä

Tortillakupit

Keksi ainekset purkissa