Gluteeniton parsapiirakka
Parsa on mun yksi suosikeistani ja parsa-aikana meiltä löytyy aina kauppakärrystä nippu tuoretta parsaa. Piirakan saa helposti muutettua laktoosittomaksi käyttämällä laktoosittomia tuotteita.
POHJA:
150 g voita
0,5 dl parmesanraastetta
4 dl gluteenitonta jauhoseosta (sunnuntai)
0,5 dl vettä
Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohjaa haarukalla. Paista piirakkapohjaa 10 minuuttia 200-asteisessa uunissa. Ja valmista sillä aikaa täyte.
Poista parsoista puumainen osa taivuttamalla vartta juuresta, se katkeaa sopivasti siitä kohtaa, missä puumainen osa loppuu. Kuori parsat. Sekoita kaikki muut täytteen ainesosat
Lado parsat piirakkapohjalle ja kaada täyte päälle. Paista parsapiirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 20-30 minuuttia, kunnes pinta hyytyy ja saa väriä.
150 g voita
0,5 dl parmesanraastetta
4 dl gluteenitonta jauhoseosta (sunnuntai)
0,5 dl vettä
Nypi rasva, juustoraaste ja jauhot muruiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita taikina. Anna taikinan levähtää hetki jääkaapissa.
TÄYTE:
nippu vihreää parsaa
TÄYTE:
nippu vihreää parsaa
2 kpl munia
1 dl kermaa
1 dl ranskankermaa
1,5 dl parmesanraastetta
ripaus rouhittua mustapippuria
1,5 dl parmesanraastetta
ripaus rouhittua mustapippuria
Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohjaa haarukalla. Paista piirakkapohjaa 10 minuuttia 200-asteisessa uunissa. Ja valmista sillä aikaa täyte.
Poista parsoista puumainen osa taivuttamalla vartta juuresta, se katkeaa sopivasti siitä kohtaa, missä puumainen osa loppuu. Kuori parsat. Sekoita kaikki muut täytteen ainesosat
Lado parsat piirakkapohjalle ja kaada täyte päälle. Paista parsapiirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 20-30 minuuttia, kunnes pinta hyytyy ja saa väriä.
Ripottele jäähtyneen piirakan päälle hieman sormisuolaa ja nauti lämpimänä.
Kommentit
Lähetä kommentti