Nokkonen ja nokkospiirakka


Nyt on ollut kohtuuttoman hiljaista blogissani, pahoittelut siitä. Pyrin parantamaan tapani ja jakamaan teille mahdollisimman usein uusia ohjeita. 
Aloitamme siis komponentilla, mikä on jokaisen saatavilla. Nokkonen. 

Nokkoset ovat inhottavia kun pääsevät polttamaan ihoa, mutta oikein valmistettuna niistä saa maukasta ruokaa. Pihan hoito kesäkuntoon on aloitettu ja myös nokkoset pääsevät meidän ruokapöytään. Nokkosta voit käyttää hyvin pinaatin tapaan. Meillä oli myös lounaaksi nokkoslettuja, mitkä menivät ihan meidän perheelle pinaattiletuista. 



Suosittelen pitkähihaista ja paksuja hanskoja kun menet keräämään tätä luonnon tarjoamaa superfoodia! Käytä vain lehdet. 

Kiehauta lehtiä runsaassa vedessä 1-2 min. Kaada siivilään, huutele kylmän juoksevan veden alla. Valuta ja puristele neste pois . Hienonna. Nokkonen on valmista käytettäväksi. 

Suolainen piirakkapohja

Pohja:
1dl vehnäjauhoja
1dl ruisjauhoja
1 dl perunamuusijauhetta
1 tl leivinjauhetta
100 g voita
1 dl kylmää vettä

Sekoita keskenään jauhot, perunasosejauhe ja leivinjauhe. Nypi joukkoon huoneenlämpöinen voi. Lisää vesi. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. 

Täyte:
100g ryöpättyä nokkosta
1 sipuli
100 g gruyère- tai jotain muuta maukasta juustoa, tätä nyt sattui löytymään kaapistani
½tl suolaa
Ripaus valkopippuria
175g philadelphia tuorejuustoa
2,5dl kermaa
1 muna

Kuumenna uuni 175 asteiseksi. Pilko sipuli ja raasta juusto. Sekoita kaikki tasaiseksi massaksi ja täytä pohja. Voit tehdä joko pieniä piiraita tai yhden ison piiraan. Pienissä piiraissa riittää 15min aika uunissa, isompaan menee noin 40minuuttia. 

Omassa aktiivisessa käytössä on minikuppikakkuvuoka, sillä tehden piiraista tulee sopivia suupaloja. kts. kuva alla.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Keksi ainekset purkissa

Amerikkalaiset pannukakut suolaisella täytteellä

Täytekakkujen täytteitä