Nokkonen ja nokkospiirakka
Nyt on ollut kohtuuttoman hiljaista blogissani, pahoittelut siitä. Pyrin parantamaan tapani ja jakamaan teille mahdollisimman usein uusia ohjeita.
Aloitamme siis komponentilla, mikä on jokaisen saatavilla. Nokkonen.
Nokkoset ovat inhottavia kun pääsevät polttamaan ihoa, mutta oikein valmistettuna niistä saa maukasta ruokaa. Pihan hoito kesäkuntoon on aloitettu ja myös nokkoset pääsevät meidän ruokapöytään. Nokkosta voit käyttää hyvin pinaatin tapaan. Meillä oli myös lounaaksi nokkoslettuja, mitkä menivät ihan meidän perheelle pinaattiletuista.
Suosittelen pitkähihaista ja paksuja hanskoja kun menet keräämään tätä luonnon tarjoamaa superfoodia! Käytä vain lehdet.
Suolainen piirakkapohja
Pohja:
1dl vehnäjauhoja
1dl ruisjauhoja
1 dl perunamuusijauhetta
1 tl leivinjauhetta
100 g voita
1 dl kylmää vettä
Sekoita keskenään jauhot, perunasosejauhe ja leivinjauhe. Nypi joukkoon huoneenlämpöinen voi. Lisää vesi. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
1 dl perunamuusijauhetta
1 tl leivinjauhetta
100 g voita
1 dl kylmää vettä
Sekoita keskenään jauhot, perunasosejauhe ja leivinjauhe. Nypi joukkoon huoneenlämpöinen voi. Lisää vesi. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Täyte:
100g ryöpättyä nokkosta
1 sipuli
100 g gruyère- tai jotain muuta maukasta juustoa, tätä nyt sattui löytymään kaapistani
½tl suolaa
Ripaus valkopippuria
175g philadelphia tuorejuustoa
2,5dl kermaa
1 muna
Kuumenna uuni 175 asteiseksi. Pilko sipuli ja raasta juusto. Sekoita kaikki tasaiseksi massaksi ja täytä pohja. Voit tehdä joko pieniä piiraita tai yhden ison piiraan. Pienissä piiraissa riittää 15min aika uunissa, isompaan menee noin 40minuuttia.
Kommentit
Lähetä kommentti