Raparperi curd kahdella tapaa

Sain rakkaalta ystävältäni kassillisen raparperia. Toisen roska on toisen aarre. :)
Tiesin heti että ainakin osa menee curdeiksi ja osa suoraan pakastimeen talven käyttöä odottamaan.
Curdit eli tahnat ovat loistavia kakun täytteeksi, jäätelön tai puuron kera, 
sopii hyvin myös paahdetun leivän päällekin . 
Suosittelen kokeilemaan!
Tein kaksi erillaista

1 tapa
300 g raparperia
1 rkl vettä
1/2 dl mehujuoma tiivistettä
2 dl sokeria
4 kpl munan keltuaista
3 rkl voita



Paloittele (kuoritut) raparperinvarret kattilaan. Kiehauta ne ­pehmeäksi tilkassa vettä. 
Soseuta pehmeät raparperit sauvasekoittimella.

Mittaa 2 dl raparperisosetta teräskulhoon. Sekoita joukkoon mehu, 
sokeri sekä kevyesti vatkatut munat.
Tälläkertaa kokeilin tätä tiivistettä, sopii!

Kypsennä seosta vesihauteessa koko ajan ahkerasti vatkaten noin 10 minuuttia, 
kunnes seos paksuuntuu. Älä anna vesihauteen kuumentua liikaa. 
Veden ei tarvitse kiehua eikä koskettaa kulhon pohjaa.

Nosta kulho vesihauteesta ja lisää joukkoon voi hyvin vatkaten. 
Kaada raparperi curd puhtaisiin purkkeihin. Jäähdytä.




2. Tapa
400 g kuorittua ja pilkottua raparperia
½ dl tilkka vettä
3 keltuaista
100 g voita
1dl sokeria


Laita raparperit ja pieni tilkka vettä kattilaan, ja keitä niin kauan kunnes raparperit ovat pehmenneet. Soseuta raparperit sauvasekoittimella, ja nosta kattila takaisin liedelle. Lisää sokeri ja keltuaiset kattilaan, ja kiehauta muutaman minuutin ajan kunnes seos paksuuntuu. Nosta seos liedeltä ja lisää joukkoon kuutioitu voi. Sekoita kunnes voi on sulanut tahnaan, ja kaada kannelliseen lasipurkkiin. Säilytä kylmässä.

* Raparperi curd säilyy jääkaapissa 1-2 viikkoa. Sen voi myös pakastaa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Keksi ainekset purkissa

Amerikkalaiset pannukakut suolaisella täytteellä

Täytekakkujen täytteitä