Rieskarullat

Monesti tulee tehtyä muusia reilusti, eikä ikinä ole liikaa jatkojalostus ohjeita.
Tästä saa loistavan iltapalan tai tarjottavaksi illanistujaisiin.

Rieskaan
n. 5 dl tähteeksi jäänyttä muusia 
(tai 4 isohkoa perunaa ja tilkka maitoa muussattuna)
1 tl suolaa
2 kananmunaa
1 dl kaurahiutaleita
n. 2,5 dl jauhoja

Täytteeseen
200 g valkosipuli tuorejuustoa
100 g ranskankermaa
100 g salamia
Puolikas paprika

Tai vaihtoehtoisesti täytteeseen:
Lohta (kylmä- tai lämmin savustettu)
Sitruuna tuorejuustoa
100 g ranskankermaa
pieni punasipuli
Paprika
(Herneitä)

Kuumenna uuni 250 asteeseen.
Sekoita perunamuusin joukkoon muut aineet, 
ja levitä käsin leivinpaperilla peitetyn uunipellin päälle jauhoja apuna käyttäen. 
Pistele haarukalla reikiä.
Paista noin n12 minuuttia. 
Ota uunista, rullaa keittiöpyyhkeen avulla rullaksi ja anna jäähtyä.

Pilko paprika pieneksi.
Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma keskenään. ja levitä se jäähtyneen pohjan päälle.
Levittele tuorejuustotäytteen päälle paprikapalaset ja salami.
Kääri  mahdollisimman tiukalle rullalle ja siirrä jääkaappiin folioon käärittynä.
Ennen tarjoilua ota rulla kaapista ja leikkaa sopiviksi annospaloiksi.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Keksi ainekset purkissa

Amerikkalaiset pannukakut suolaisella täytteellä

Täytekakkujen täytteitä