Kurpitsakuppikakut vaahterasiirappikuorrutteella

Näin kurpitsa aikaan on melkein syntiä jos ei käytä hyvää raaka-ainetta hyväkseen!
Kurpitsaa muuntautuu moneksi. Siitä saa loistavaa pyrettä lihan tai kalan kaveriksi. Kurpitsakeitto lämmittää ihanasti viileneviä päiviä.
Mutta ennenkaikkea siitä saa suussasulavia leivonnaisia!



Kurpitsakakut

500 g kurpitsaa
½ dl vettä

Keitä ensi kurpitsasose. Kuori ja pilko kurpitsa paloiksi. Keitä palasia veden kera n. 15minuuttia, niin että kurpitsa on kypsää. Soseuta.

75 g voita sulatettuna
1 dl fariinisokeria
½ dl sokeria
2 ¾ dl vehnäjauhoja
1 tl jauhettua kanelia
½ tl jauhettua inkivääriä
½ tl jauhettua neilikkaa
¼ tl jauhettua muskottipähkinää
1 tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
2 munaa
50 g pekaanipähkinöitä

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Sulata voi ja anna sen jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Sekoita keskenään pienessä kulhossa sokerit, jauhot, mausteet, leivinjauhe ja ruokasooda. Lisää munat yksi kerrallaan, sekoita hyvin. Lisää jäähtynyt kurpitsasose ja sulatettu voi. Rouhi pekaanipähkinät karkeasti veitsellä ja sekoita ne taikinaan.
Paista suuria kuppikakkuja noin 20 minuuttia, pieniä noin 13 minuuttia tai kunnes kakun keskelle työnnetty puutikku tulee puhtaana ulos. Annan jäähtyä kauttaaltaan ennen kuorruttamista.

Vaahterasiirappikuorrute
200 g vaniljatuorejuustoa
1 ½ dl vaahterasiirappia
75 g huoneenlämpöistä suolatonta voita
1 dl kermaa

Notkista tuorejuusto ja vatkaa joukkoon vaahterasiirappi. Lisää huoneenlämpöinen voi ja kerma. Vatkaa kuorrute tasaiseksi ja ilmavaksi. Anna kuorrutteen jähmettyä jääkaapissa kelmulla peitetyssä kulhossa tovi ennen kuorruttamista.
Pursota.

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Keksi ainekset purkissa

Amerikkalaiset pannukakut suolaisella täytteellä

Täytekakkujen täytteitä