Suklaarakastajan kakku

Työkaverini kerran haastoi minut tekemään kermaruusuja.
Pitihän minun ottaa haaste vastaan. :)
Nyt ruusunteko taitoni on kuvanmukaisella tasolla,
ehkä vielä joku päivä olen huipputyytyväinen tekemääni.
Joten Kettutytölle kiitokset tästä! 



Pohja:
175 g Domino minttu -keksejä
50 g  voita

Täytteet:
4 1/2 liivatetta
6 dl  kermaa
125 g tummaa suklaata
125 g maitosuklaata
125 g valkosuklaata
 600g vanilja tuorejuustoa
1 - 2 rkl kahvia
1 - 2 rkl  maitoa

Koristeluun:
keksejä, tummaa suklaata ja valkosuklaata

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan Ø 23 cm pohjan ja reunan väliin.
Murskaa keksit. Sulata voi ja sekoita keksimuruun. Levitä seos vuoan pohjalle.

Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen.

Vaahdota kerma. Sulata tumma suklaa, maito- ja valkosuklaat
erillisissä kulhoissa mikrossa tai vesihauteessa.

Sekoita tumma suklaa yhteen rasialliseen tuorejuustoa.
Kuumenna 1 rkl kahvia kiehuvaksi ja
sulata 1 1/2 liivatetta siihen. Sekoita suklaa-tuorejuustoseokseen.
Nostele lopuksi joukkoon 1/3 kermavaahdosta. Levitä täyte vuokaan, tasoita pinta.
Nosta pakastimeen siksi aikaa, kun teet maitosuklaatäytteen.

Valmista maitosuklaatäyte samaan tapaan kuin edellinen täyte. Sekoita liivatteet kiehuvan kuumaan kahviin tai maitoon. Levitä täyte vuokaan ja tasoita pinta. Nosta vuoka taas pakastimeen hetkeksi.

Valmista vielä valkosuklaatäyte samaan tapaan. Sulata liivatteet maitoon. Levitä täyte vuokaan, tasoita pinta. Peitä hyvin kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Irrota kakku vuoasta, käytä veistä tai pientä palettilastaa apuna.
Jos reunoihin jää epätasaisuutta, saat tasoitettua ne kuumalla veitsellä.


Alkuperäinen ohje löytyi Valion sivuilta.




 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Keksi ainekset purkissa

Amerikkalaiset pannukakut suolaisella täytteellä

Täytekakkujen täytteitä