Kylmäsavulohi tuorejuustokakku


150 g saaristolaisleipää
40 g voita


Murskaa leipä jauheeksi. Sulata voi ja sekoita leivänmurujen joukkoon.
Kelmuta leipävuoka tai käytä irtopohjavuokaa. Painele massa pohjalle ja pistä jääkaappiin odottamaan.

1 liivatelehti
1 rkl sitruunamehua
300 g kylmäsavulohta
pieni punasipuli hienonnettuna
200 g cremé fraiche
200 g lohi tai katkarapu maustettua tuorejuustoa
0,5 dl tuoretta tilliä hienonnettuna (ei varsia)
1 tl sitruunapippuria
½ tl suolaa myllystä
½ tl sokeria

Laita liivatelehti kylmään veteen 10 minuutiksi.

Pilko sipuli sekä lohi pieneksi.Pehmennä tuorejuusto ja lisää crème fraiche. Sekoita Lohi-sipuli ja tuorejuusto crème fraiche sekaisin. Mausta. Laita liivatelehti ja sitruunamehu kattilaan ja kuumenna niin että liivatelehti sulaa. Lisää jäähtynyt liivate ohuena nauhana massan joukkoon.

Ota pohja jääkaapista ja kaada massa tasaiseksi pinnaksi päälle. Anna maustua seuraavaan päivään.



Koristele:
Kylmäsavulohi viipaleilla, sitruunan sekä lime lohkoilla, tillillä, mädillä, herneenversoilla


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Keksi ainekset purkissa

Amerikkalaiset pannukakut suolaisella täytteellä

Täytekakkujen täytteitä