Mehevät munkit

Kiitos naapurille kuvasta ja munkkien tuhoamisavusta :)


5 dl maitoa tai vettä
2 pss kuivahiivaa
1 kananmuna
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
2 dl öljyä
14 dl vehnäjauhoja

paistamiseen:
Munkkirasvaa tai rypsiöljyä

Pinnalle:
Siro sokeria


Lämmitä maito vähän kädenlämpöiseksi. Lisää maidon sekaan hiiva, sokeri, kardemumma, kananmuna, suola ja öljy sekä 7dl vehnäjauhoja ja sekoita hyvin. Välikohota 10min ja lisää sen jälkeen loput vehnäjauhot. Jatka kohotusta 30min. Laita paistorasva kuumenemään. Käytä paistomittaria, rasva on valmis paistamiseen 180 asteisena. Kumihanskoja tai öljyä käsissä käyttäen saat munkit pyöritettyä ilman käsien tahmaamista ja mielestäni munkkien pinnastakin tulee näin sileämpi. Öljyä leivinpaperi. Halutessasi punnitse taikina, pyöritä palloiksi ja laita odottamaan rasvan kuumemistä öljytylle leivinpaperille. Nostele reikäkauhalla (tai niinkuin minä survimella :) ) munkit kuumaan rasvaan paistumaan. Käännä kun munkki on kauniin ruskea ja paista toinen puoli.
Nostele ruskeat munkit talouspaperilla vuoratulle lautaselle. Laita sokeri kulhoon ja pyörittele yksi munkki kerrallaan niin että munkki on kauttaaltaan sokeroitu. Nauti vaikka siman kaverina, tänä vuonna meillä on mangosimaa minkä ohjeen löydät täältä ja koska pakastimesta löytyy edelleen paljon raparperia, meni se myös testiin. Voit itsekkin kokeilla sitä tuolla samalla ohjeella kuin mangosimakin,
Vaakaa käyttämällä saat tasakokoisia palleroita

Saat 25 kpl munkkia raakapainoltaan ~65-68g
Paista kunnes pinta kauniin ruskea, käännä välillä että kummatkin puolet ruskistuu
Sokeroi hieman lämpimänä ja Nauti!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Keksi ainekset purkissa

Amerikkalaiset pannukakut suolaisella täytteellä

Täytekakkujen täytteitä