Mehevä porkkanakakku

Olimme edellisviikolla saaneet maistaa hyvää porkkanakakkua laivalla, mikä jäi kovasti kummittelemaan mieleen. Jolloin oli pakko kaivaa ohje vanhasta kirjastani ja alkaa leipomaan.


Pientä annostahan ei missään tapauksessa ei voi tehdä, vaan suoraan pellillinen mistä riittää jaettavaksi. 
Osa meni vieraille, osa pakkaseen ja iki-ihanat yläkerran naapurit auttoivat osuudellaan.

Kiitos R vielä kuvasta, kun itse unohdin kokonaan napata :)

Mutta jos etsit kuivaa kakkua, tämä ei ole hakemasi ja kannattaa jatkaa etsimistä.
Pohja on mehevyydellään ja täytteen pehmeydellä hurmannut jo monet. Suosittelen kumminkin kokeilemaan!



6 kpl munia
6 dl sokeria
6 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
2 rkl kanelia
9 dl porkkanaraastetta
300 g voita



Sulata voi. Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet keskenään.

Lisää muna-sokerivaahtoon varovasti vuorotellen jauhoseosta, hienoksi raastettua porkkanaa
ja sulatettua voita. Sekoita tasaiseksi.

Vuoraa korkealaitainen uunipelti leivinpaperilla ja kaada taikina pellille.

Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Jäähdytä pohja.

Valmista kuorrutus:
100 g voita
200 g Philadelphia tuorejuustoa
3 dl tomusokeria
2tl vaniljasokeria

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sulatejuusto sähkövatkaimella. Lisää sokerit. 
Levitä kuorrutus tasaisesti jäähtyneelle pohjalle.

Leikkaa mehevä porkkanakakku haluamasi kokoisiksi paloiksi ja nauti!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Keksi ainekset purkissa

Amerikkalaiset pannukakut suolaisella täytteellä

Täytekakkujen täytteitä