Kaulittavat suklaa- ja valkosuklaamassat


Olen monesti miettinyt että olisi mukava tehdä suklaamassaa ja siitä kauniita koristeita, jotenkin olen pelännyt sen olevan hyvin työläs ja vaikea. Vihdoinkin kun otin itseäni niskasta kiinni ja vain aloitin massan teon, huomasin sen olevan hyvinkin helppoa. Voin suositella hyvin lämpimästi kokeilemista.
Valkosuklaamassa -ohjeen löysin Suklaapossun sivuilta, kiitos hyvästä ohjeesta!

Näytetään 2014-05-07 20.30.35.png

Valkosuklaamassa


200g valkosuklaata
1 dl vaaleaa siirappia
n. 2dl tomusokeria

Sulata suklaa mikrossa, 30 sekunttia kerrallaan. Sekoita siirappi suklaa sulan joukkoon. Kun siirappi on sekoittunut kunnolla, lisää tomusokeri ja vaivaa massaa käsin muutama minuutti.
Näytetään 20140507_143450.jpg
Joukkoon kannattaa sekoittaa mahdolliset väriaineet jo tässävaiheessa. Mikäli massasta alkaa erottua rasvaa, lisää hieman joukkoon tomusokeria. Anna valkosuklaan olla huoneenlämmössä seuraavaan päivään.
Vaivaamisen voi toki jättää väliin, mutta massa tarvitsee enemmän töitä kun on kovaa. Massa on seuraavana päivänä pehmeää ja hyvin kaulittavissa jos on edellispäivänä jaksanut vaivata kunnolla.

Valkosuklaata on hyvä varata 200g (massaa yhteensä 400g) halkaisijaltaan 18cm kakun kuorruttamiseen.
Isompaan n. halk. 24cm kakkua varaa 350-400g suklaata. Määrä tietenkin riippuu kakun korkeudesta ja kuinka ohueksi massan kaulitsee.

Näytetään 20140507_164925.jpgNäytetään 20140507_171642.jpg


Näytetään 20140507_174359.jpg

Samalla kun tein valkosuklaamassan piti myös kokeilla tummalla suklaalla samaa, pikkaisen eri ohjeella.
Hyvän tuntuisen ohjeen löysin Vaaleanpunainen nomparellin sivuilta.

Suklaamassa

200 g tummaa suklaata
100 g glukoosisiirappia (löytyi ainakin meidän S-marketista)

Paloittele suklaa kulhoon ja sulata mikrossa 30 sekunttia kerrallaan. 
Mittaa glukoosisiirappi ja lisää se sulan suklaan joukkoon samalla sekoittaen.

Näytetään 20140507_144655.jpg

Jatka sekoittamista kunnes massa irtoaa kulhon reunoilta. 
Näytetään 20140507_144908.jpg
Kääri hieman jäähtynyt massa kelmuun tai pieneen pussiin ja anna jähmettyä huoneenlämmössä.
Kauli massa levyksi, kuorruta kakku tai tee massasta koristeita.

Täytä kakku jo edellispäivänä ja kuorruta kakku esim. blogistanikin löytyvällä vaniljakreemillä.
Kauli massa reilusti kakkua suuremmaksi. Hyvä paksuus on 2,5-3ml.
Leikkaa ylimääräinen reuna pois leikkurilla ja siisti reunat.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Keksi ainekset purkissa

Amerikkalaiset pannukakut suolaisella täytteellä

Täytekakkujen täytteitä