Kaulittavat suklaa- ja valkosuklaamassat
Olen monesti miettinyt että olisi mukava tehdä suklaamassaa ja siitä kauniita koristeita, jotenkin olen pelännyt sen olevan hyvin työläs ja vaikea. Vihdoinkin kun otin itseäni niskasta kiinni ja vain aloitin massan teon, huomasin sen olevan hyvinkin helppoa. Voin suositella hyvin lämpimästi kokeilemista.
Valkosuklaamassa -ohjeen löysin Suklaapossun sivuilta, kiitos hyvästä ohjeesta!
200g valkosuklaata
1 dl vaaleaa siirappia
n. 2dl tomusokeria
Sulata suklaa mikrossa, 30 sekunttia kerrallaan. Sekoita siirappi suklaa sulan joukkoon. Kun siirappi on sekoittunut kunnolla, lisää tomusokeri ja vaivaa massaa käsin muutama minuutti.
Joukkoon kannattaa sekoittaa mahdolliset väriaineet jo tässävaiheessa. Mikäli massasta alkaa erottua rasvaa, lisää hieman joukkoon tomusokeria. Anna valkosuklaan olla huoneenlämmössä seuraavaan päivään.
Vaivaamisen voi toki jättää väliin, mutta massa tarvitsee enemmän töitä kun on kovaa. Massa on seuraavana päivänä pehmeää ja hyvin kaulittavissa jos on edellispäivänä jaksanut vaivata kunnolla.
Valkosuklaata on hyvä varata 200g (massaa yhteensä 400g) halkaisijaltaan 18cm kakun kuorruttamiseen.
Isompaan n. halk. 24cm kakkua varaa 350-400g suklaata. Määrä tietenkin riippuu kakun korkeudesta ja kuinka ohueksi massan kaulitsee.
Hyvän tuntuisen ohjeen löysin Vaaleanpunainen nomparellin sivuilta.
Suklaamassa
200 g tummaa suklaata
100 g glukoosisiirappia (löytyi ainakin meidän S-marketista)
Paloittele suklaa kulhoon ja sulata mikrossa 30 sekunttia kerrallaan.
Mittaa glukoosisiirappi ja lisää se sulan suklaan joukkoon samalla sekoittaen.
Jatka sekoittamista kunnes massa irtoaa kulhon reunoilta.
Kääri hieman jäähtynyt massa kelmuun tai pieneen pussiin ja anna jähmettyä huoneenlämmössä.
Kommentit
Lähetä kommentti