Voileipäkakun leipä

0,75 dl vettä
2dl maitoa
1/2 dl rypsiöljyä
1 pss kuivahiiva
4 dl sämpylä- tai hiivaleipäjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
1tl paprikajauhetta
1/2 rkl kuivattua basilikaa
1/2rkl oreganoa
3/4 tl suolaa
1 rkl hunajaa
Ripaus chilijauhetta
Ripaus mustapippuria

Lämmitä vesi ja maito 42 asteiseksi. Sekoita kuivahiiva osaan jauhoista, lisää ne puuhaarukalla nesteiden joukkoon. Lisää öljy ja mausteet. Alusta jauhot käsin taikinaan. Kohota 30 minuuttia. Laita leivinpaperi halkaisijaltaan 24 cm vuoan pohjalle ja taputtele taikina vuokaan. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Kohota taikinaa vielä toiset 30 minuuttia. Paista n. 30 minuuttia.

Kommentit

  1. Ihan loistavan makuinen leipä :-)
    Mä tein 1,5 kertaisen määrän 26cm vuokaan.

    VastaaPoista
  2. Tämä on niin mun luottoleipä kun teen voileipäkakkuja. :)
    Huomasin ohjeessa virheen mikä on nyt korjattu.
    Tuo taikina on siis tarkoitettu 24cm vuokaan.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Keksi ainekset purkissa

Amerikkalaiset pannukakut suolaisella täytteellä

Täytekakkujen täytteitä