Suklainen kuppikakku


Suklainen kuppikakku


100 g voita 
1½ dl sokeria 
2 dl vehnäjauhoja 
1½ dl tummaa kaakaojauhetta 
½ tl ruokasoodaa 
½ tl leivinjauhetta 
½ tl vaniljasokeria 
2 kananmunaa 
1½ dl kermaviiliä (tai esim. maustamatonta jogurttia)
2 tl maitoa

Kuorrutus
1 dl kermaa
50 g maitosuklaata



Laita uuni kuumenemaan 160 asteeseen.
Vaahdota voi ja sokeri.
Lisää munat yksitellen voi-sokeriseokseen, voimakkaasti sekoittaen.
Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää kolmasosa jauhoseoksesta voi-sokeri-seokseen. Lisää puolet kermaviilistä, taas yksi kolmasosa jauhoseoksesta, loput kermaviilistä ja lopuksi viimeinen kolmasosa jauhoseoksesta. Lisää lopuksi maito.
Annostele taikinamassa vuokiin (ei ihan täyteen) ja paista uunissa n. 17-20 minuuttia.
Anna kakkujen jäähtyä kunnolla.
Sulata kuorrutteen suklaa, vatkaa kerma jämäkäksi vaadoksi.
Lisää ensin 1/3 osa suklaasta kermaan, sekoita varoen. 
Sen jälkeen voit lisätä lopun suklaan joukkoon. Pursota.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Keksi ainekset purkissa

Amerikkalaiset pannukakut suolaisella täytteellä

Täytekakkujen täytteitä