Suklainen kuppikakku
Suklainen kuppikakku
100 g voita
1½ dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1½ dl tummaa kaakaojauhetta
½ tl ruokasoodaa
½ tl leivinjauhetta
½ tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
1½ dl kermaviiliä (tai esim. maustamatonta jogurttia)
2 tl maitoa
Kuorrutus
1 dl kermaa
50 g maitosuklaata
Laita uuni kuumenemaan 160 asteeseen.
Vaahdota voi ja sokeri.
Lisää munat yksitellen voi-sokeriseokseen, voimakkaasti sekoittaen.
Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää kolmasosa jauhoseoksesta voi-sokeri-seokseen. Lisää puolet kermaviilistä, taas yksi kolmasosa jauhoseoksesta, loput kermaviilistä ja lopuksi viimeinen kolmasosa jauhoseoksesta. Lisää lopuksi maito.
Annostele taikinamassa vuokiin (ei ihan täyteen) ja paista uunissa n. 17-20 minuuttia.
Anna kakkujen jäähtyä kunnolla.
Sulata kuorrutteen suklaa, vatkaa kerma jämäkäksi vaadoksi.
Lisää ensin 1/3 osa suklaasta kermaan, sekoita varoen.
Sen jälkeen voit lisätä lopun suklaan joukkoon. Pursota.
Kommentit
Lähetä kommentti