Tuulihatut
1 1/2 dl vettä
75 g Valio voita
1 1/2 dl vehnäjauhoja
3 munaa (keskikokoisia)
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Kiehauta vesi ja voi kattilassa. Lisää vehnäjauhot puulastalla reippaasti sekoittaen, ettei öljy lähde erottumaan.
Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten sähkövatkaimella. Vatkaa ensimmäisen ja toisen munan lisäämisen jälkeen 2 min. Vatkaa kolmannen munan lisäämisen jälkeen 4 - 5 min.
Pursota taikinasta leivinpaperin päälle ruusukkeita tai nostele kahdella lusikalla kekoja.
Paista n. 25 min. Älä avaa luukkua ensimmäisen 15 min aikana.
Annoksesta tulee n. 20 keskikokoista tuulihattua ja n. 35 pientä tuulihattua.
Mascarbone-mansikkatäyte
1 dl kermaa
1 dl mascarbonea
mansikoita
½ dl mansikkatomusokeria
Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Nostele joukkoon mascarbone ja pieneksi pilkotut mansikat. Siivilöi tomusokeri joukkoon. Laita hetkeksi jääkaappiin kovettumaan. Täytä jäähtyneet tuulihatut ja koristele mansikkaviipaleilla ja sitruunamelissan lehdellä.
Katkaraputäyte
100 g katkaraputuorejuustoa
½ dl kermaa
1 dl katkarapuja
1 pieni punasipuli
1/4 punainen paprika
pippuria
suolaa
Pilko paprika, sipuli ja katkaravut pieneksi. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja lisää tuorejuusto vatkaten Lisää silputut täyteainekset. Mausta ja täytä.
Kommentit
Lähetä kommentti