Vaniljainen juustokakku mandariinikiilteellä sekä gluteenittomalla pohjalla










Olimme menossa mieheni sukulaisten luona käymään ja viemisiksi halusin leipoa jälkiruoan.
Ainoa vaatimus oli että pitäisi gluteeniton.
Hmm.. Juustokakkua on tullut tehtyä luvattoman vähän, joten sellainen saa luvan kelvata. :)
Jotain keltaista pitäisi pääsiäisen kunniaksi laittaa ja kaapeista löytyikin säilykemandariineja mitä olin ostanut smootheihin käytettäväksi. Nyt ne pääsisikin pöydän kunniavieraaksi!
Koristeetkin löytyi jo valmiiksi.







Pohja:
150g gluteenittomia keksejä
50g voita

Murskaa keksit hienoksi, sulata voi ja sekoita ne keskenään.
Vuoraa leivinparilla irtopohjavuoka ja painele keksinmuruvoi sekoitus pohjalle. Laita jääkaappiin.

Massa:
6 liivate lehteä
2,5 dl kermaa
2,5 dl flora vanilla
400 g Philadelphia juustoa
100 g Violan vaniljatuorejuustoa


Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään 10 minuutiksi.
Nosta liivatteet kattilaan (älä purista vettä pois) ja sulata liivatteet. Anna jäähtyä.
Vatkaa kerma sekä flora vanilla vaahdoksi.
Pehmennä hieman juustoja ja vatkaa ne vaahdon joukkoon.
Kaada sulaneet sekä jäähtyneet liivatteet täytteeseen ohuena nauhana hyvin sekoittaen.
Kaada pohjan päälle ja laita kakku jääkaappiin hyytymään vähintään noin 3 tunniksi.



Mandariinikiille:
2 prk säilykemandariineja
4,5 liivatelehteä


Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Soseuta mandariinit.
Valuta sose siivilän läpi jotta kuoret sekä mahdolliset kivet eivät pääse kiilteeseen.
Sulata pehmeät liivatteet kattilassa ja jäähdytä. Sekoita soseeseen ja kaada lusikkaa apuna käyttäen hyytyneen massan päälle. Anna maustua seuraavaan päivään.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Keksi ainekset purkissa

Amerikkalaiset pannukakut suolaisella täytteellä

Täytekakkujen täytteitä