Brownies-leipäset

16 annosta

Pohja
200 g tummaa suklaata
2 1/2 dl sokeria
200 g voita
1 tl vaniljasokeria
5 munaa
1 3/4 dl vehnäjauhoja
3/4 dl kaakaojauhetta


Kuorrutus:
200 g tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
100 g huoneenlämpöistä voita
n. 1/2 pkt (250 g) tomusokeria



Valmistusohje
Sulata rouhittu suklaa mikroaaltouunissa tai liedellä paksupohjaisessa kattilassa vesihauteessa.

Mittaa kulhoon sokeri, pehmeä voi ja vaniljasokeri. Vatkaa vaahdoksi. Vatkaa munat yksitellen joukkoon. Lisää sulatettu suklaa ja lopuksi keskenään sekoitetut vehnäjauho ja kaakaojauhe. Sekoita tasaiseksi.


Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Tasoita pinta. Paista 175 asteessa 20minuuttia. Älä paista liikaa, sillä muuten taikinasta tulee kuivaa. Levy saa olla hiukan kostean tuntuinen uunista otettaessa, sillä se kypsyy lisää jäähtyessään.


Leikkaa jäähtynyt levy suorakaiteenmuotoisiksi paloiksi.


Tee täyte. Mittaa tuorejuusto kulhoon ja vatkaa se ilmavaksi sähkövatkaimella. Lisää joukkoon vaniljasokeri. Vatkaa, kunnes seos on tasaista. Siivilöi joukkoon tomusokeri ja jatka vatkaamista pienellä nopeudella, kunnes sokeri on sekoittunut muiden aineiden joukkoon. Levitä täyte puolelle paloista ja nosta loput päälle. Koristele halutessasi tomusokerilla.


Vinkki:
1. Helpon ja maistuvan täytteen saat myös vatkaamalla 2 dl kermaa, lisäämällä 100g sitruunatuorejuustoa. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.

2. Käytä suklaata, jonka kaakaopitoisuus on alle 70 %. Sitä kaakaopitoisempi suklaa antaa brownieen kitkerämmän maun.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Keksi ainekset purkissa

Amerikkalaiset pannukakut suolaisella täytteellä

Täytekakkujen täytteitä