Ciabatta




2,75 dl durumjauhoja
5,5 dl vehnäjauhoja 
10 g tuorehiivaa
2 tl suolaa
1 tl sokeria
3 dl vettä



Tehdään ensin leipään ”pikajuuri”. Liuota puolet hiivasta ja suola 1,5 dl vettä. Sekoita keskenään 1 dl durumjauhoja ja 2 dl vehnäjauhoja. Sekoita yhteen hiivaseos ja em. jauhot. 
Peitä kulho kelmulla ja anna kohota huoneenlämmössä 3 h.

Sekoita yhteen loput hiivasta, 1,5 dl vettä ja sokeri. Lisää se pohjataikinan sekaan. Kippaa mukaan loput jauhot ja vaivaa koneella muutama minuutti, käsin hiukan pitempään. Anna kohota huoneenlämmössä 1 h. Laita sillä välin uuni lämpiämään 250 asteeseen.
Kauli taikina ohueksi. Taita taikinalevy sivuilta kuten paita (taita reunasta puoleenväliin ja sama toiselta reunalta). Taita taikina toisessa suunnassa samalla tavalla. Leikkaa taikina puoliksi. Muotoile siitä kaksi pitkulaista, melko matalaa leipää (kohoavat uunissa paljon).
Laita uunin pohjalle kipollinen vettä uuninkestävään vuokaan (rapeamman kuoren takia). Laita leivät uuniin pellin päällä. Laske lämpöä 225 asteeseen ja anna paistua 30 min tai kunnes pinta on kauniin ruskea ja leivän pohjaa koputtaessa kuuluu kumean napakka ääni.


 Vinkki: 
Illanistujaisiin suosittelen viipaloimaan ciabatta 
ja paistamaan viipaleet kullaruskeiksi valkosipuliöljyssä.

Kommentit

  1. Tää menee kokeiluun. Kiitos reseptistä. t. Nelliina

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Keksi ainekset purkissa

Amerikkalaiset pannukakut suolaisella täytteellä

Täytekakkujen täytteitä