Suussa sulavat suklaakuppikakut


Päässäni raksutti jo viikkoja etukäteen kaikenlaisia ideoita poikani tuleviin syntymäpäiväjuhliin.
Mutta vaikka kuinka olen suunnitellut kaiken, vasta juhlapäivänä tarjottava menu varmistuu. 
Ja sitä siskoni on monesti nauranut, kun olen aina mukamas niin hyvin valmistautunut ja kumminkin joka kerta käyn vielä viime hetken ideoihin ostamassa tarvikkeet.
Tämäkin idea kuppikakuista tuli juhlapäivän aamuna ja aluksi meinasin tehdä mustikan makuisia.
Onneksi lopulta päädyin suklaaseen, koska näistä tuli juhlien hitti!

Suklaa kuppikakut
100 g voita
2½ dl sokeria
1 dl tummaa kaakaojauhetta
3 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
2 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
100 g tummaa suklaata
1 dl maitoa

Ota voi hyvissä ajoin huoneenlämpöön pehmenemään.
Kuumenna uuni 200 asteeseen. 
Sekoita puuhaarukalla pehmeän voin joukkoon sokeri, munat ja maito.  
Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne taikinan joukkoon.
Rouhi suklaa hienoksi raasteeksi ja lisää taikinaan.
Pursota tai lusikoi muffinssivuokiin. 
Paista 12-20 minuuttia.
Paista pieniä 12 minuuttia ja normaalin kokoisia muffinseja 15-20min. 


Valkosuklaakreemi

125 g voita
75 g tomusokeria
100 g valkosuklaata
2 keltuaista

Ota voi hyvissä ajoin huoneenlämpöön.
Sulata valkosuklaa mikrossa 10 sekunnin jaksoissa.
Vatkaa voi ja tomusokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää keltuaiset joukkoon.
Lopuksi lisää valkosuklaa ja vatkaa tasaiseksi.
Pursottele kuppikakkujen päälle.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Keksi ainekset purkissa

Amerikkalaiset pannukakut suolaisella täytteellä

Täytekakkujen täytteitä