Rahkasämpylät

9 isoa sämpylää

250 g maitorahkaa
2,5 dl vettä
25 g hiivaa
1,5 tl suolaa
2 rkl siirappia
2 dl kaurahiutaleita
8 dl vehnäjauhoja
0,5 dl öljyä

maitoa



Lämmitä rahka ja vesi kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva seokseen. Lisää siirappi, suola ja kaurahiutaleet. Lisää vehnäjauhoja vähän kerrallaan ja lopuksi öljy. Alusta pehmeäksi taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä noin tunnin ajan. Kaada taikina leivinpöydälle ja vaivaa kunnolla hieman jauhoja apuna käyttäen.  Pyörittele sämpylöiksi ja aseta leivinpaperoidulle uunipellille. Anna kohota peitettynä noin 15 minuuttia. Voitele sämpylät maidolla ja tee terävällä veitsellä ristiviilto pintaan. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia.

Lapsille koristeltu leipä

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Keksi ainekset purkissa

Amerikkalaiset pannukakut suolaisella täytteellä

Täytekakkujen täytteitä