Hampurilaiset

Tänään on mieheni syntymäpäivät ja mietin miten voisin häntä muistaa. 
Ja hyvä ruoka, parempi mieli. Vai miten se oli?

3 dl maitoa
25 g hiivaa
1 tl suolaa
n.4 dl Vehnäjauhoja
n.3 dl Durumvehnäjauhoja
2 rkl sokeria
1 rkl öljyä
Pinnalle:
n.1 dl vettä tai maitoa
(½ dl seesaminsiemeniä)


Liuota hiiva kädenlämpöiseksi lämmitettyyn maitoon. Lisää suola, sokeri ja öljy ja alusta. Löysähköstä taikinasta saat kuohkeimmat sämpylät. Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa.

Leivo kohonnut taikina tangoksi ja pilko palasiksi. Itse tykkään käyttää vaakaa ja halusin tehdä pikkuisia hamppareita, ja niitä sain kun vaaka näytti 65g/pala. Pyörittele niistä sämpylöitä, aseta ne leivinpaperin päälle uunipellille. Anna kohota kaksinkertaisiksi peitettyinä. Voitele sämpylöiden pinta vedellä tai maidolla, ripottele pinnalle halutessasi seesaminsiemeniä. Paista 225-asteisessa uunissa 10-15 min.

Halusin myös jotain muuta kuin valmis kastikkeen ja tästä tuli juuri oikean makuinen.
Maku muistuttaa vähän Big Mac-hampurilaisen kastiketta, joten ei huono!

Kastike:

1dl majoneesia
1 tl valkoviinietikkaa
1 tl ruokosokeria
1/8 tl suolaa
1/2 tl sinappia

Täytä haluamallasi täytteillä, itse käytin perusjauhelihapihviä, salaattia, suolakurkkua, tomaattia ja tietenkin cheddaria. Kannattaa kokeilla!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Keksi ainekset purkissa

Amerikkalaiset pannukakut suolaisella täytteellä

Täytekakkujen täytteitä