Pekoni-kasvispiirakka

Mieleni alkoi tehdä lounaaksi jotain suolaista piirakkaa ja tapani mukaan tahdoin jo jollain uudella tavalla tehdä sen. Joten tietenkin piirakasta tuli juuri sellainen mitä kaapista nyt sattui löytymään.
Pekonin laitoin täytteeseen oikeastaan vain sen takia, että miehenikin suostuu syömään tätä. :)
Joskus näissä kokeiluissa tulee onnistumisia
ja lopputuloksena tälläkin kertaa oli hyvin maukas piirakka.

POHJA (uunipellillinen)

0,5 dl rypsiöljyä
2 kananmunaa
3 dl vettä
2 dl neljän viljan hiutaleita
4 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
2 tl leivinjauhetta
1 pienehkö porkkana

Valmista pohja. Sekoita öljy, munat sekä vesi keskenään sekaisin. Raasta porkkana hienoksi raasteeksi ja lisää joukkoon. Sekoita toisessa kulhossa keskenään hiutaleet, vehnäjauhot, suola ja leivinjauhe. Lisää taikinan joukkoon. Sekoita tasaiseksi lastan avulla. Älä vaivaa. Vuoraa korkeareunainen pelti leivinpaperilla. Levitä taikina vuokaan tasaiseksi levyksi. Jätä odottamaan täytteen valmistuksen ajaksi.

Täyte
2 sipulia
1 pkt pekonia
fetajuustoa
4 dl kuohukermaa
150 g emmental juustoraastetta
3 kananmunaa
Ripaus chilijauhetta
suolaa
jauhettua mustapippuria
n. 10 kpl minitomaatteja


Valmista täyte. Pilko pekoni pieneksi(sakset on tässä oiva apu) ja paista pannulla. Sillä aikaa pilko sipuli, paprika ja herkkusienet. Freesaa sipulia, paprikaa pannulla hetken aikaa, kunnes ne ovat hieman pehmeämpiä lisää sienet. Anna kypsyä hetki. Jätä jäähtymään hetkeksi. Murustele fetaa joukkoon. Sekoita kulhossa kerma, kananmunat, juustoraaste sekä mausteet. Kaada seos pohjan ja täytteiden päälle. Lisää lopuksi pinnalle halkaistut tai siivutetut minitomaatit. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes pinnassa sekä pohjassa on kaunis kullanruskea väri.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Keksi ainekset purkissa

Amerikkalaiset pannukakut suolaisella täytteellä

Täytekakkujen täytteitä