Se "paremman luokan" marenkiherkku

1 annos marenkia, ohjeen löydät täältä
Tee marenki joko yksittäis annoksiksi tai tee näyttävä kranssi. Jäähdytä.

Täyte
100 g mascarbonea
100 g vaniljarahkaa
1 rkl sitruunamehua

Sekoita täyteaineet keskenään.

Puolukkasiirappi
2 dl puolukoita (pakaste)
1/2 dl vettä
1 dl sokeria
1/2 dl siirappia


Mittaa puolukkasiirappia varten kattilaan puolukat ja vesi.
Kiehauta ja keitä pari minuuttia melko kovalla lämmöllä.
Purista puolukat ja neste tiheän siivilän läpi, lusikalla painellen.

Kaada puolukoista puristettu neste takaisin kattilaan. Lisää loput siirapin ainekset. Keitä kasaan melko kovalla lämmöllä 5–10 minuuttia. Jos siirapista tulee liian paksua, lisää tilkka nestettä. Anna siirapin jäähtyä, jolloin se sakenee.

Kasaa kerroksittain, alkaen marengista. Seuraavaksi täyte ja lopuksi siirappia päälle.
Koristele puolukoilla.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Keksi ainekset purkissa

Amerikkalaiset pannukakut suolaisella täytteellä

Täytekakkujen täytteitä