Chrurrot


Churrot

2 1/2 dl vettä
125 g voita
1/4 tl suolaa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
3 kananmunaa


Paistamiseen ja sokerointiin

noin 1l öljyä
erikoishienoa sokeria
(kanelia)


Mittaa kattilaan vesi ja voi. Kuumenna kiehuvaksi niin, että voi sulaa. Sekoita suola vehnäjauhojen joukkoon ja lisää vehnäjauhot kerralla kattilaan. Sekoita voimakkaasti puuhaarukalla. Kun seos alkaa kiinteytyä (muodostaa pallon), niin se on valmis. Anna seoksen jäähtyä noin 10 minuttia ja lisää kananmunat joukkoon yksitellen. Vatkaa voimakkaasti koko ajan joko puuhaarukalla tai sähkövatkaimella. Kun massa on tasaista ja kiiltävää se on valmis. Lusikoi massa pursotuspussiin, jossa on valmiina pieni tähtitylla.


Kuumenna kattilassa öljy noin 170-180 asteiseksi ja pursota öljyn joukkoon churro-massaa. Leikkaa aina saksilla massa poikki. Anna kypsentyä öljyssä noin 1-2 minuuttia per puoli ja käännä churro ympäri. Nosta kypsäksi paistettu churro pois öljystä reikäkauhalla ja anna valua hetken talouspaperin päällä. Laita erikoishienoa sokeria joko pakaste- tai paperipussiin tai vaihtoehtoisesti isolle lautaselle. Voit lisätä vielä pienen määrän kanelia sokerin joukkoon, jolloin churojen pintaan tulee herkullinen kanelin maku. Pyöräytä lämpimät churrot sokerissa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Keksi ainekset purkissa

Amerikkalaiset pannukakut suolaisella täytteellä

Täytekakkujen täytteitä