Rouhepalat
Rakastan tuoreita aamu sämpylöitä.
Tämä ohje on yksinkertaisesti niin hyvä, maukas ja helppo että voit tehdä sen vaikka puoli unissasi. :)
Ei tule sotkua, mitä joutuu siivoamaan puolet ajasta.
2 tl suolaa
2 rkl leipäsiirappia tai hunajaa
1 dl auringonkukansiemeniä
1 ps kuivahiivaa
11 dl rouheinen sämpyläjauho
(itse suosin sunnuntai-merkkiä näissä)
1 dl rypsiöljyä
Pinnalle:
Voitelu vedellä ja siemeniä pintaan
Voitelu vedellä ja siemeniä pintaan
Lämmitä maito 42 asteiseksi. Lisää suola ja hunaja.
Sekoita kuivahiiva pariin desiin jauhoja ja sekoita jauhoseos maitoon.
Lisää siemenet ja öljy. Lisää jauhot pienissä erissä.
(Jos haluat tehdä toisistaan irtonaisia sämpylöitä, lisää taikinaan 2 dl enemmän jauhoja kuin ohjeessa)
Kohota 30 min lämpimässä uunissa (asteita n. 50)
Laita uuni 200 asteeseen ja anna sen aikaa taikinapalojen vielä kohota.
Paista n. 30min.
Psst. Tämä oli sadas julkaistu ohje blogissani! :)
Kommentit
Lähetä kommentti