Rouhepalat

Rakastan tuoreita aamu sämpylöitä.
Tämä ohje on yksinkertaisesti niin hyvä, maukas ja helppo että voit tehdä sen vaikka puoli unissasi. :)
Ei tule sotkua, mitä joutuu siivoamaan puolet ajasta.

5 dl maitoa
2 tl suolaa
2 rkl leipäsiirappia tai hunajaa
1 dl auringonkukansiemeniä
1 ps kuivahiivaa
11 dl rouheinen sämpyläjauho 
(itse suosin sunnuntai-merkkiä näissä)
1 dl rypsiöljyä

Pinnalle:
Voitelu vedellä ja siemeniä pintaan


Lämmitä maito 42 asteiseksi.  Lisää suola ja hunaja.
Sekoita kuivahiiva pariin desiin jauhoja ja sekoita jauhoseos maitoon.
Lisää siemenet ja öljy. Lisää jauhot pienissä erissä. 
(Jos haluat tehdä toisistaan irtonaisia sämpylöitä, lisää taikinaan 2 dl enemmän jauhoja kuin ohjeessa)
Kohota 30 min lämpimässä uunissa (asteita n. 50)
Taputtele taikina neliön muotoon ja paina veitsellä neliöt.
Ensin puoliksi ja siitä puoliksi, kunnes palat ovat halutun kokoisia.
Laita uuni 200 asteeseen ja anna sen aikaa taikinapalojen vielä kohota.
Voitele vedellä ja ripottele siemenet pintaan.
Paista n. 30min.


Psst. Tämä oli sadas julkaistu ohje blogissani! :) 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Keksi ainekset purkissa

Amerikkalaiset pannukakut suolaisella täytteellä

Täytekakkujen täytteitä