Piilokuviokakku
Perustaikina:
225 g voita tai margariinia
3 dl sokeria
3 munaa
5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 dl kermaa
Tumma taikina:
1/3 perustaikinasta
2 rkl kaakaojauhetta
Vaalea taikina:
225 g voita tai margariinia
3 dl sokeria
3 munaa
5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 dl kermaa
Tumma taikina:
1/3 perustaikinasta
2 rkl kaakaojauhetta
Vaalea taikina:
2/3 perustaikinasta
1 sitruunan kuoriraaste
½ dl sitruunan mehua
Kuorrute:
35 g voita
120 g tummaa suklaata
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat joukkoon yksitellen vatkaten. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää taikinaan jauhoseos vuorotellen kevytkerman kanssa.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgV2BCsuKn3wlNZk12sXOE6VzaoYxxr6QzlN73qIIxuEWh49LtfJpMgcalxDgIKMr2HfWURZdbmY_Z5MsqnEUDFZtqY5wPbEYmANwDgAwsgMKpPDnK-FupR2x9IAeClD5A_rKyNpT5HyBzI/s640/20150214_132803.jpg)
Erota taikinasta kolmasosa ja lisää siihen kaakaojauhe. Levitä pellille leivinpaperin päälle 1 cm:n paksuiseksi levyksi.
Paista 200 asteessa noin 13 minuuttia. Jäähdytä.
Viimeistele tumman taikinan kypsyessä vaalea taikina. Pese sitruuna huolellisesti. Raasta kuori ja purista mehu. Sekoita kuoriraaste ja mehu taikinaan.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEixcnvjk6WlpG4zjMI_61kOn8slBzXDjT_PtSH-ta63ggtHnWlRGTPWC-2SLGyOKV0zMmVsHaFSMmXeCA53IMOyZjGcnn3NH6cGDR8t1OUP2G_zLGegyneILqZk5FXs6sbv9WlYkd4vLKh9/s640/20150214_135532.jpg)
Voitele ja korppujauhota leipävuoka (tilavuus 1,5 litraa). Levitä pohjalle 1 cm vaaleaa taikinaa. Ota tummasta kakkupohjasta muotilla kuvioita. Laita kuviot vuokaan tiiviiksi jonoksi. Huomio suunta: kumottaessa kuvio kääntyy toisinpäin.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj-cBegOGX7SvstCWjc8HMt6y2RKwIPweDQv0rjoYw-PIsqK6Ir73rJapjhNGiRtVhuiNebJZ469N0wiX1dZo0oKxgIebvE1gG-BCuGJmN6BzXbz_nYx_yJYruMSuatvNYTnLm-3kIEdPZg/s640/20150214_135620.jpg)
Täytä vuoka vaalealla taikinalla lusikoimalla sitä vuorotellen keskiosan molemmille puolille. Levitä loput taikinasta kuvioiden päälle.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhYis_CtirMFC6VTztPcPxS5zrDMKBjVYmDJ62aDfyUaoYD3DgyZsDFkFt850Io3vMBg2sgV1jyv0H4gT0jLBWRobJuZJJlIyEdudcRZx8wIWR5Ay_mKqViWpSasT0ZsbkRVG8Ij0Sp5o1V/s640/20150214_135558.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjtxRfT7DlpiVX4hjwAeKAL68FWjNQMEsd9OEahJGLjg3g0KUYTHYD4CROxU_X-a-oyKhux5AuBFB0tpLGh899jAAlOdjtFn-un5AZYoAtDwSYt0pGN4zRo0KZVNCYLsxmCDJUuQQhSl_b9/s640/20150214_135755.jpg)
Paista 200 asteessa noin 50 minuuttia. Anna seistä hetken aikaa vuoassa. Kumoa ja jäähdytä.
Sulata voi kattilassa. Ota liedeltä ja paloittele joukkoon suklaa. Sekoita, kunnes kuorrute on tasaista. Jatka sekoittelua tarvittaessa lieden päällä miedoimmalla lämmöllä. Levitä kuorrute kakun päälle ja reunoille. Anna jähmettyä jääkaapissa.
1 sitruunan kuoriraaste
½ dl sitruunan mehua
Kuorrute:
35 g voita
120 g tummaa suklaata
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat joukkoon yksitellen vatkaten. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää taikinaan jauhoseos vuorotellen kevytkerman kanssa.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgV2BCsuKn3wlNZk12sXOE6VzaoYxxr6QzlN73qIIxuEWh49LtfJpMgcalxDgIKMr2HfWURZdbmY_Z5MsqnEUDFZtqY5wPbEYmANwDgAwsgMKpPDnK-FupR2x9IAeClD5A_rKyNpT5HyBzI/s640/20150214_132803.jpg)
Erota taikinasta kolmasosa ja lisää siihen kaakaojauhe. Levitä pellille leivinpaperin päälle 1 cm:n paksuiseksi levyksi.
Paista 200 asteessa noin 13 minuuttia. Jäähdytä.
Viimeistele tumman taikinan kypsyessä vaalea taikina. Pese sitruuna huolellisesti. Raasta kuori ja purista mehu. Sekoita kuoriraaste ja mehu taikinaan.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEixcnvjk6WlpG4zjMI_61kOn8slBzXDjT_PtSH-ta63ggtHnWlRGTPWC-2SLGyOKV0zMmVsHaFSMmXeCA53IMOyZjGcnn3NH6cGDR8t1OUP2G_zLGegyneILqZk5FXs6sbv9WlYkd4vLKh9/s640/20150214_135532.jpg)
Voitele ja korppujauhota leipävuoka (tilavuus 1,5 litraa). Levitä pohjalle 1 cm vaaleaa taikinaa. Ota tummasta kakkupohjasta muotilla kuvioita. Laita kuviot vuokaan tiiviiksi jonoksi. Huomio suunta: kumottaessa kuvio kääntyy toisinpäin.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj-cBegOGX7SvstCWjc8HMt6y2RKwIPweDQv0rjoYw-PIsqK6Ir73rJapjhNGiRtVhuiNebJZ469N0wiX1dZo0oKxgIebvE1gG-BCuGJmN6BzXbz_nYx_yJYruMSuatvNYTnLm-3kIEdPZg/s640/20150214_135620.jpg)
Täytä vuoka vaalealla taikinalla lusikoimalla sitä vuorotellen keskiosan molemmille puolille. Levitä loput taikinasta kuvioiden päälle.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhYis_CtirMFC6VTztPcPxS5zrDMKBjVYmDJ62aDfyUaoYD3DgyZsDFkFt850Io3vMBg2sgV1jyv0H4gT0jLBWRobJuZJJlIyEdudcRZx8wIWR5Ay_mKqViWpSasT0ZsbkRVG8Ij0Sp5o1V/s640/20150214_135558.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjtxRfT7DlpiVX4hjwAeKAL68FWjNQMEsd9OEahJGLjg3g0KUYTHYD4CROxU_X-a-oyKhux5AuBFB0tpLGh899jAAlOdjtFn-un5AZYoAtDwSYt0pGN4zRo0KZVNCYLsxmCDJUuQQhSl_b9/s640/20150214_135755.jpg)
Paista 200 asteessa noin 50 minuuttia. Anna seistä hetken aikaa vuoassa. Kumoa ja jäähdytä.
Sulata voi kattilassa. Ota liedeltä ja paloittele joukkoon suklaa. Sekoita, kunnes kuorrute on tasaista. Jatka sekoittelua tarvittaessa lieden päällä miedoimmalla lämmöllä. Levitä kuorrute kakun päälle ja reunoille. Anna jähmettyä jääkaapissa.
Kommentit
Lähetä kommentti