Vappusimat

Halusin tänä vuonna jotain twistiä vappusimaan.
Päädyin mansikan sekä mangon makuihin.
Kokeile ihmeessä, et pety!

250 g Fariinisokeria
250 g Taloussokeria
2 sitruunaa
600 g haluamaasi marjaa tai hedelmää.
esim. mansikoita tai pakasteesta mangoa
4 litraa vettä
1/5 tl hiivaa

Lisäksi sokeria, rusinoita



Mittaa suureen astiaan sokerit. Pese sitruunat hyvin ja kuori ohuelti sitruunan kuori sokerien joukkoon. Poista sitruunoista valkoinen osa ja siivuta sitruuna. Siivuta myös haluamasi marjat tai hedelmät.










Lisää valitsemasi marjat/hedelmät ja sitruunat sokerien joukkoon. Kuumenna puolet vedestä kiehuvaksi. Lisää kiehuva vesi sokerien päälle ja sekoittele. Lisää vielä loput vedet kylmänä joukkoon. Kun vesi on noin +37asteista, lisää hiiva joukkoon. Suojaa astia esimerkiksi pyyhkeellä. Anna käydä huoneenlämmössä vuorokauden ajan.










Siivilöi ja pullota sima. Lisää pullotuksessa jokaiseen pulloon teelusikallinen sokeria sekä pullotuksen jälkeen vielä muutama rusina. Sima valmistuu huoneenlämmössä noin 3 vuorokaudessa ja kylmässä noin viikossa. Rusinat nousevat valmiissa simassa pintaan.




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Keksi ainekset purkissa

Amerikkalaiset pannukakut suolaisella täytteellä

Täytekakkujen täytteitä