Muistojen Mustikkakukko

Koulun käynnistä on jo muutama vuosi, mutta tämä ohje tulee aina mieleen
kun ajattelen kouluaikoja. :)
Ihanan rukiinen kuori ja mustikkatäyte on täydellinen kombinaatio!

200 g voita
3/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 1/4 dl ruisjauhoja
3/4 tl leivinjauhetta

TÄYTE
8 dl (400 g) pakastemustikoita
1 dl sokeria
1/2 dl perunajauhoja 
(Jos käytät tuoreita mustikoita, niin laita vain 1/4dl)

Pinnalle tomusokeria










Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää ruisjauho-leivinjauheseos.
Erota taikinasta vajaa 2/3 ja taputtele se uunivuoan (halk. 18 - 20 cm) tai annosvuokien pohjalle ja reunoille 3 - 4 cm korkeudelle. Taputtele loppu taikina leivinpaperille kanneksi ja laita se jääkaappiin hetkeksi.
Lisää mustikoihin sokeri ja perunajauho. Kaada seos vuokaan. 


Tee lopputaikinasta kansi/kannet kukoille ja aseta päälle. Koristeellisemman saat jos teet muotilla koristeita kannen päälle.
Paista 200 asteessa n. 40 min.
Kun kukot on jäähtynyt, sirottele pinnalle tomusokeria.

Tarjoa lämpimänä jäätelön kanssa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Keksi ainekset purkissa

Amerikkalaiset pannukakut suolaisella täytteellä

Täytekakkujen täytteitä