Kinderkuppikakut

Olimme pääsiäisenä ystävien luona ja lapset tietenkin odottivat jotain herkku jälkiruokaa.
Kinderit kuuluu pääsiäiseen, joten siitä se sitten lähti.
Kaikki lapset ja lapsenmieliset pääsivät mukaan kuppikakkujen tekoon.

KUPPIKAKUT
120 g huoneenlämpöistä voita
Koristeet ystäväperheen tyttären käsialaa

1 dl sokeria
1 dl ruokokidesokeria
2 munaa
100 g tummaa suklaata
1 rkl Vaniljaa
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 dl maitoa


Sulata suklaa. Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi (noin 5 min ajan).

Lisää seokseen kananmunat yksi kerrallaan ja sekoita sitten mukaan sula suklaa ja vanilja-aromi.

Lisää viimeisenä kuivat aineet ja maito vuorotellen ja jaa taikina muffinssivuokiin niin, että ne ovat noin 2/3 täynnä. Paista 175-asteisen uunin keskitasossa 20-25 minuuttia. Kypsyyden voit kokeilla hammastikulla. Anna jäähtyä ja kaiverra jokaisen muffinssin keskelle pieni kolo (ei pohjaan asti)


KINDER GANACHE
6 Kinder maxia (120g)
1 rkl kermaa


Katko maxi-patukat paloiksi ja sulata kerman kanssa kattilassa matalahkolla lämmöllä koko ajan sekoitellen. Kun seos on tasaista, niin se on valmista. Seos on tässä vaiheessa melko löysää, mutta jähmettyy jäähtyessään. Lusikoi tai pursota muffinssien sisälle ja siirrä jääkaappiin jäähtymään.


NUTELLAKUORRUTUS
150 g Philadelphia tuorejuustoa
1 dl kermaa
1 ½ dl Nutellaa
1rkl tomusokeria

Sekoita nutella ja tuorejuusto tasaiseksi sähkövatkaimella ja vatkaa toisessa kulhossa kerma kovaksi vaahdoksi. Yhdistä kermavaahto ja nutellaseos. Lisää tomusokeri.

Pursota kuorrutus kuppikakkujen päälle, koristele kinder buenoilla ja kinder maxeilla ja nauti!

Alkuperäinen ohje "Rakkaudesta ruoanlaittoon" -blogista.
http://lav-eat.blogspot.fi/2017/01/kinder-kuppikakut.html

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Keksi ainekset purkissa

Amerikkalaiset pannukakut suolaisella täytteellä

Täytekakkujen täytteitä