Maistuvat porkkanasämpylät

Joka kerta kun leivon leipää tai sämpylöitä, tulee vanha työkaverini mieleen. Hän on edelleen innokas leipuri, mutta unohtaa lukea tarkalla silmällä ohjeen ja alkaa heti muokkaamaan ohjetta vaikka sen hetkistäkään ohjeen toimivuutta ei olla testattu.

Joten vinkkini teille on, että lukekaa ohje ensin tarkasti. Testaa onko ohje toimiva ja seuraavalla kerralla voit hyvin tehdä haluamiasi muutoksia ohjeeseen.
Leivo rakkaudella ja ajan kanssa. Leipomisen kanssa ei kannata kiirehtiä!


Pääsiäisenä tein taas joka aamu tuoreita sämpylöitä, parasta terapiaa ikinä!
Tässä teille yksi takuuvarmoista ohjeista, mikä toimii.

3 isoa porkkanaa
5 dl vettä
2 dl rahkaa
1 rkl siirappia
2 tl suolaa
½ dl öljyä
1 pss kuivahiivaa
1 dl kaurahiutaleita
7 dl vehnäjauhoja
5 dl karkeita sämpyläjauhoja


Raasta porkkanat. Käytä reilusti kädenlämpöistä vettä. Huomaa, että Jääkaappikylmä porkkanaraaste sekä rahka laskee veden lämpötilaa reilusti. Lisää kuivahiiva. Lisää seuraavaksi porkkanaraaste,
Lisää seuraavaksi n.5dl jauhoja. Lisää loput jauhoista vähitellen ja vaivaa taikinaksi. Lisää myös öljy loppuvaiheessa.
Taikina saa jäädä hieman löysäksi niin sämpylät säilyttää kuohkeutensa. Kohota tunnin ajan.
Lämmitä uuni 250°c Levitä pöydälle reilusti jauhoja ja jaa taikina 10-15 osaan ja pyörittele sämpylöiksi. Paista uunissa n.15 min kunnes sämpylät ovat kauniin kullanruskeita.
siirappi, suola ja kaurahiutaleet. Sekoita.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Keksi ainekset purkissa

Amerikkalaiset pannukakut suolaisella täytteellä

Täytekakkujen täytteitä