Suklaarakastajan kuppikakut

Vieraita oli tulossa ja jotain hyvää tarjottavaa piti keksiä..
Kaikki rakastavat suklaata tai no, ainakin minä rakastan :) Joten siitä tämä ajatus sitten lähti. 
Pieni varoituksen sana: taikina itsessään on jo niin hyvää, että voisit syödä koko taikinan suoraan kupista. 

3 kananmunaa
2 dl sokeria
1 tl vaniljauute
75 g voita
1 dl ranskankermaa
100 g tummaa suklaata
3½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
4 rkl kaakaota
½ tl suolaa

Suklaakuorrute
100g maitosuklaatasuklaata
1 dl kermaa
200g philadelphia tuorejuustoa

Kuumenna uuni 175°. Vaahdota munat, sokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata voi , anna sen jäähtyä ja lisää siihen kermaviili. Sekoita seos munavaahtoon. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa ja lisää se hiukan jäähtyneenä munavaahtoon. Sekoita jauhot, kaakao, leivinjauhe ja suola keskenään, kääntele taikinaan. Jaa taikina muffinssivuokiin. Paista uunin keskiosassa n. 15 min. Ne saavat olla hiukan tahmeita, kun otat kakut uunista. Anna jäähtyä. KUORRUTE: Vispaa tuorejuusto, tomusokeri ja suklaa tasaiseksi. Levitä tai pursota kuorrute kakkujen päälle. Koristele mustikoilla ja ”puuteroi” päälle kaakaota.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Keksi ainekset purkissa

Amerikkalaiset pannukakut suolaisella täytteellä

Täytekakkujen täytteitä