Suussa sulavat suklaakeksit


125 g pehmeää voita
½ dl sokeria
½ dl muscovado sokeria
1 kpl kananmuna
1½ dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
½ tl  suolaa
50 g maitosuklaata
50 g valkosuklaata rouhittuna
½dl kuivattuja mustikoita


Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää joukkoon kananmuna. Sekoita vehnäjauhot, kaurahiutalet, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola keskenään. Sekoita jauhoseos vähitellen voi-sokerivaahtoon. Lisää taikinaan tummasuklaa- ja valkosuklaarakeet, sekoita hyvin.

Muotoile keksitaikina pötkyläksi (5cm halkaisija) ja kääri leivinpaperiin. Pakasta keksitaikinaa 30 minuuttia. Leikkaa taikina 1 cm paksuisiksi kiekoiksi. Asettele leivinpaperille ja paista 200 asteessa noin 10 minuuttia tai kunnes tuplasuklaakeksit ovat kullankeltaisia. Annan keksien jäähtyä ennen tarjoilua.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Keksi ainekset purkissa

Amerikkalaiset pannukakut suolaisella täytteellä

Täytekakkujen täytteitä