Bataattisämpylät

Bataatista tulee ihanan suloinen makeus sämpylöihin. Nämä sämpylät eivät tarvitse kuin sipauksen voita päälle ja johan vie kielen mennessään!

300 g bataattia
3 dl maitoa
½ pussia kuivahiivaa
1 tl suolaa
2 rkl öljyä
3 dl kaurahiutaleita
n. 6 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
Päälle:
maitoa tai vettä
kaurahiutaleita


Kuori ja kuutioi bataatti. Keitä kiehuvassa vedessä kypsiksi. Valuta keitinvesi ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää maito kuumaan soseeseen. Sekoita hiiva desilitraan jauhoja ja sekoita maidon joukkoon. Lisää suola ja öljy. Lisää hiutaleet ja loput jauhot vähitellen ja alusta hyvin vaivaten taikinaksi. Kohota taikinaa liinan alla kaksinkertaiseksi noin 30 minuuttia. Vaivaa taikinaa hetki ja jaa se 15 osaan ja pyörittele sämpylöiksi. Anna niiden kohota peitettyinä noin 30 minuuttia. Voitele ja ripottele pinnalle kaurahiutaleita. Paista 225 asteisessa uunissa noin 12 min.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Keksi ainekset purkissa

Amerikkalaiset pannukakut suolaisella täytteellä

Täytekakkujen täytteitä