Mausteinen saaristolaisleipä

Olen etsinyt sitä mun mielestä täydellistä saaristolaisleipää ja nyt se on löytynyt!

5 dl omenamehua
1½ dl siirappia
1½ tl suolaa
1 tl fenkolin siemeniä
1 tl kuminan siemeniä
½ tl pomeranssin kuorta
2 dl kaljamaltaita
1 ps kuivahiivaa
3 dl karkeita ruisjauhoja
n. 5 dl vehnäjauhoja

½dl vettä
½ dl siirappia

Lämmitä mehu kädenlämpöiseksi. Lisää joukkoon siirappi, suola ja rouhitut siemenet. Sekoita joukkoon maltaat ja ruisjauho, mihin on sekoitettu kuivahiiva. Lisää vehnäjauhoja vähitellen. Taikinan pitää jäädä aika löysäksi. Kohota lämpimässä 45 minuuttia(itse laitan aina uunin 50 asteeseen ja kohotan taikinani uunissa). Öljyä leipävuoka ja kaada kohonnut taikina vuokaan. Kohota 30minuuttia. Paista 175 asteessa n. 2 tuntia. Tunnin paiston jälkeen valele leipää vesi-siirappi seoksella. Leipä on parasta seuraavana päivänä.

Jos haluat tehdä sämpylöitä, niin laita pari desiä enemmän vehnäjauhoja. Paista 225 asteessa n. 12-15min.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Keksi ainekset purkissa

Amerikkalaiset pannukakut suolaisella täytteellä

Täytekakkujen täytteitä