Puolukka-kinuski kakku

Kakkupohja:
150 g voit
1 dl sokeria
0,5 dl fariinisokeria
1 kananmuna
3 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
0,5 tl vaniljauutetta
3/4 dl maitoa

Puolukkacurd:
1,5 dl paseerattua puolukkaa (noin 5 dl pakastepuolukkaa)
3 kananmunan keltuaista
0,75 dl sokeria
1/2 tl vaniljauutetta
75 g kuutioitua voita

Kinuskimousse:

Kinuski:
1 dl fariinisokeria
1 dl kuohukermaa
(Voit myös oikaista ja ostaa valmiin kinuskin kaupasta)
Mousse:
50 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl FloraVispiä
1/2 tl vaniljauutetta
1,5 liivatelehteä
1 rkl vettä


Kakkupohja:
Lämmitä uuni 175-asteiseksi. Voita ja jauhoita 18 cm:n irtopohjavuoka. Vaahdota voi ja sokerit vaalean kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmuna voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos siivilän läpi vuorotellen maidon kanssa. Aloita ja lopeta jauhoseoksen lisäämisellä. Sekoita taikina tasaiseksi joka lisäyksen jälkeen. Kaada taikina vuokaan ja paista noin 40 minuuttia tai kunnes cocktailtikkuun jää vain muutama murunen. Anna kakun jäähtyä 5 min ja kumoa se ritilälle. Kääri kakku tuorekelmuun ja anna jäähtyä yön yli huoneenlämmössä.


Kinuskimousse:
Valmista kinuski edellisenä päivänä: Laita kerma ja fariinisokeri kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Anna poreilla muutama minuutti, kunnes seos muuttuu kullanruskeaksi. Kaada kulhoon ja laita tuorekelmu kinuskin pinnalle, niin siihen ei muodostu kuorta. Jäähdytä yön yli jääkaapissa.

Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen noin viideksi minuutiksi. Vatkaa FloraVispi kuohkeaksi vaahdoksi ja laita jääkaappiin odottamaan. Vatkaa kinuski kuohkeaksi vaahdoksi. Notkista tuorejuusto ja lisää se ja vaniljauute kinuskivaahtoon ja vatkaa tasaiseksi. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja anna jäähtyä hetki. Purista vesi liivatteista ja liuota liivatteet veteen. Lisää liivateneste norona kinuskivaahtoon ja vatkaa tasaiseksi.
Kääntele varovasti sekaan kermavaahto ja sekoita tasaiseksi.

Puolukkacurd:
Paseeraa sulatetut puolukat painelemalla niitä tiiviin siivilän läpi niin, että neste irtoaa ja että kuoret jäävät siivilän sisälle. Laita puolukkaseos, sokeri, keltuaiset (laita valkuaiset talteen jääkaappiin vaikkapa marenkeja varten) sekä vaniljasiemenet kattilaan, kiehauta ja anna kiehua noin 5 minuuttia tai kunnes seos paksuuntuu. Nosta seos liedeltä ja lisää joukkoon kuutioitu voi. Sekoita, kunnes voi on sulanut, ja kaada kannelliseen lasipurkkiin. Säilyy jääkaapissa viikon verran.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Keksi ainekset purkissa

Amerikkalaiset pannukakut suolaisella täytteellä

Täytekakkujen täytteitä