Kermakaramelli

2 dl sokeria
2 dl kermaa
1 tl vaniljauutetta
2 rkl siirappia
2 rkl voita


Sekoita paksupohjaisessa kattilassa sokeri, kerma ja siirappi.

Varmimman tuloksen saat kun otat paistomittarin ja asetat sen 120 asteeseen.
Keitä 20 minuuttia reippaasti kuplien. Sekoita koko ajan,
muuten helposti tulee paljon siivottavaa kun kiehuu yli.

Suosittelen ottamaan viereen myös viihdykettä
Jos taas päätät tehdä ilman mittaria, sekin onnistuu. Teet vain pienen testin:
Kun seos on paksuuntunut, kokeile sen hyytymistä: tiputa nokare karamellia kylmään veteen.
Jos se jähmettyy muovattavaksi, alkaa karamelli on valmista.

Lisää pari lusikallista voita ja vaniljauute.
Sekoita pari minuuttia voimakkaasti, jotta karamelli kuohkeutuu.
Ota vuoka, vuoraa se öljytyllä leivinpaperilla ja kaada karamelli siihen jäähtymään.
Leikkaa voidellulla veitsellä paloiksi ja kääri sellofaaniin tai voipaperiin.

Karamellin voit valuttaa myös sormenpäänkokoisiin metallivuokiin.

Halutessasi voit ripotella hieman sormisuolaa pinnalle.


Tai kääri palat voipaperiin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Keksi ainekset purkissa

Amerikkalaiset pannukakut suolaisella täytteellä

Täytekakkujen täytteitä