Piparkakkutaikina



200 g  voita
2 ½ dl sokeria
1 ½ dl siirappia
2 munaa
1 litra vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
3 rkl piparkakkumaustetta
tai
2 tl kanelia
2 tl jauhettua inkivääriä
2 tl jauhettua neilikkaa
2 tl jauhettua pomeranssia



Mittaa siirappi, taloussokeri ja mausteet kattilaan.
Kiehauta.

Lisää paloiteltu voi ja hämmennä, kunnes seos on sulanut.
Anna seoksen jäähtyä 30 minuuttia.
Lisää joukkoon munat yksitellen vatkaten.
Vatkaa joukkoon keskenään sekoitetut vehnäjauhot.

Anna taikinan maustua jääkaapissa suojattuna seuraavaan päivään.

Leivo piparkakuiksi!

Paista piparkakut 175-asteisessa uunissa 5-7 minuuttia riippuen piparkakkujen paksuudesta. Tarkkaile paistumista, jotta piparkakut eivät pala.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Keksi ainekset purkissa

Amerikkalaiset pannukakut suolaisella täytteellä

Täytekakkujen täytteitä