Jauhelihapiiraat
Pienet suolaiset suupalat
5 dl maitoa
1 pss kuivahiivaa
2 tl suolaa
100 g voita sulatettuna
13 dl vehnäjauhoja
Täyte:
150 g naudanjauhelihaa
2 tl suolaa
100 g voita sulatettuna
13 dl vehnäjauhoja
Täyte:
150 g naudanjauhelihaa
1 iso sipuli
1 dl puuroriisiä
100g tuorejuustoa (esim. paprika-chili)
100g tuorejuustoa (esim. paprika-chili)
1 lihafondue kuutio
Sekoita kuivat aineet keskenään. Liota hiiva maitoon. Lisää maito-hiiva seos jauhoseokseen ja vaivaa taikinaa hetken aikaa jotta saat siihen sitkoa (yleiskoneella vaivasin n. 5 minuuttia). Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.
Keitä riisi. Kypsennä jauheliha sekä sipuli pannulla, lisää fonduekuutio. Huuhdo kypsät riisit veden alla.
Sekoita jauheliha, riisit sekä tuorejuusto keskenään.
Jaa taikina neljään osaan.
Kauli kaksi taikinapalloa leivinpaperin päällä samankokoiseksi levyksi.
Laita taikinalevyn päälle teelusikallinen täytetta ja toista kunnes levy on täynnä täytekakkaroita.
Voitele välit vedellä, pullasutia käyttäen.
Nosta toinen kaulittu levy päälle ja painele taikina kiinni alla olevaan levyyn.
Leikkaa levy esim. pitsaleikkuria käyttäen annospaloiksi,
niin että yksi pala sisältää täytettä eikä täyte pursu ulos.
Paista 250 asteessa n. 10 minuuttia ja voitele valmiit piiraat voisulalla.
Nauti!
Kommentit
Lähetä kommentti