Kinderpiirakka
Kinder-Piirakka
pellillinen
6 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
4 tl leivinjauhetta
6 rkl tummaa kaakaojauhetta
3 dl kiehuvaa vettä
300 g sulatettua voita
4 munaa
Voikreemi:
150 g voita
5 dl tomusokeria
4 tl vaniljasokeria
2 keltuaista
Kuorrutus:
300 g maitosuklaata
25 g valkosuklaata
Sekoita sokeri, jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja kaakaojauho keskenään.
Kiehuta vesi ja sulata voi. Hämmennä nesteet puukauhalla kuivien aineiden joukkoon.
Lisää puukauhalla sekoittaen vielä munat yksitellen taikinaan.
Paista piirakkaa 35 minuuttia 200 asteessa.
Jäähdytä piirakkapohja hyvin ennen kreemin ja suklaan laittoa.
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kunnolla vaahdoksi (5 minuuttia). Lisää joukkoon vaniljasokeri. Lisää keltuaiset ja vatkaa vielä hetki. Levitä notkea kreemi jäähdytetyn pohjan päälle ja laita suklaan sulatuksen ajaksi pakasteeseen, jotta lämmin suklaa ja pehmeä kreemi eivät sekoitu keskenään.
Sulata suklaat mikrossa tai vesihauteessa erillisissä astioissa.
Levitä maitosuklaa nopeasti kovettuneen kreemin päälle.
Valuta valkosuklaasta raitoja piirakan päälle.
Marmorikuvion saat vetämällä esimerkiksi sukkapuikon päällä raitoja vielä sulaan suklaaseen.
Ja ei kun syömään!
Aion kokeilla, ihanan näköistä. Kiitos ohjeesta.
VastaaPoista