Pataleipä


Pataleipä


2tl suolaa
1tl kuivahiivaa
7dl vehnäjauhoja
3½dl reilusti kädenlämpöistä vettä

Sekoita kulhossa kuivat aineet ja sekoita joukkoon nopeasti neste. 
Peitä kelmulla ja jätä kulho 12-18 tunniksi huoneenlämpöön. 
Kumoa jauhoitetulle pöydälle ja taittele palloksi. ÄLÄ VAIVAA!
Kohota liinan alla reilu 30 minuuttia ja laita kannellinen uunipata kylmään uuniin.


Kuumenna uuni 225 asteeseen noin 30 minuuttia. Ota pata pois uunista, nakkaa taikinapallo vuokaan ja paista leipää 30minuuttia kannella peitettynä. Ota kansi pois ja paista vielä 15 minuuttia.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Keksi ainekset purkissa

Amerikkalaiset pannukakut suolaisella täytteellä

Täytekakkujen täytteitä