Piirakkapohja

Tälläkertaa tein täytteen raparperista, voit helposti muuttaa piirakkaa vaihtamalla raparperin tilalle haluamasi täytteen. Tämä pohja käy yhtähyvin esim. mustikoille!

Piirakka

Pohja:
200 g voita
1½dl sokeria
3 dl jauhoja
1 muna
0,75 dl maitoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljajauhetta
Täyte:
n. 2 dl esim. raparperi, mustikka, omena tai vadelma
1 muna
250 g maitorahkaa
(tai ½ prk kermaa ja 100g tuorejuusto tasaiseksi sekoitettuna)
½ dl sokeria

Sulata rasva. Sekoita sokeri joukkoon. Lisää jauhot, ei saa tulla kuivaa joten lisää pikkuhiljaa.
Ota 1/3 taikinaa sivuun. Lisää taikinan joukkoon muna, maito, leivinjauho ja vaniljasokeri. Sekoita puuhaarukalla tasaiseksi. Taikina on valuvaa, ei pysy reunoilla!
Kaada piirakkavuokaan. Sekoita täytteen aineet keskenään ja nostele täyte pohjan päälle.
Ripottele sivuun laitetusta taikinaa päälle.
Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia.
Kaksinkertainen pohja




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Keksi ainekset purkissa

Amerikkalaiset pannukakut suolaisella täytteellä

Täytekakkujen täytteitä