Karjalanpiirakat

Kuoritaikina:
2 dl kylmää vettä
1,5 tl suolaa
3,5 dl ruisjauhoja
1,5 dl vehnäjauhoja

Täyte:
5dl valmista riisipuuroa
1 muna

50g voita
1 dl maitoa

Sekoita kaikki kuoritaikinan aineet sekaisen. Sekoita puuro ja mun sekaisin.
Tee kuoritaikinasta pötkö, leikkaa paloiksi, pötköstä tulee noin 30 kpl.
Pyörittele palat palloiksi. Pidä pallot pussissa ja näin estät taikinan kuivumisen.
Kauli pallo pyöreäksi kuoreksi. Laita täytettä kuorelle niin että reunoille jää 1 cm "tyhjää tilaa".
Nosta 2 vastakkaista reunaa keskelle ja rypytä.
Paista 250 asteessa n. 15min.
Voitele voi-maitoseoksella ja laita leivinpaperi sekä pyyhe päälle.
Anna hetki levätä ja tee vaikka munavoita kaveriksi.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Keksi ainekset purkissa

Amerikkalaiset pannukakut suolaisella täytteellä

Täytekakkujen täytteitä