Karjalanpiirakat
Kuoritaikina:
2 dl kylmää vettä
1,5 tl suolaa
3,5 dl ruisjauhoja
1,5 dl vehnäjauhoja
Täyte:
5dl valmista riisipuuroa
1 muna
50g voita
1 dl maitoa
Sekoita kaikki kuoritaikinan aineet sekaisen. Sekoita puuro ja mun sekaisin.
Tee kuoritaikinasta pötkö, leikkaa paloiksi, pötköstä tulee noin 30 kpl.
Pyörittele palat palloiksi. Pidä pallot pussissa ja näin estät taikinan kuivumisen.
Kauli pallo pyöreäksi kuoreksi. Laita täytettä kuorelle niin että reunoille jää 1 cm "tyhjää tilaa".
Nosta 2 vastakkaista reunaa keskelle ja rypytä.
Paista 250 asteessa n. 15min.
Voitele voi-maitoseoksella ja laita leivinpaperi sekä pyyhe päälle.
Anna hetki levätä ja tee vaikka munavoita kaveriksi.
Kommentit
Lähetä kommentti