Porkkanasämpylät


10 kpl reilun kokoisia sämpylöitä
5 dl täysmaitoa
1 rkl sokeria
2 tl suolaa
3 dl porkkanaraastetta (3-5 porkkanaa raastettuna)
25 g tuorehiivaa tai 1 pss kuivahiivaa
1 dl kaurahiutaleita
n. 10 vehnäjauhoja
1/2 dl öljyä

jauhoja leipomiseen
Kuumenna vesi hieman ihonlämpöä kuumemmaksi. Lisää sokeri, suola ja porkkanaraaste. Jos käytät tuorehiivaa, liuota se sekaan tässä vaiheessa. Lisää hiutaleet ja sekoita. Lisää puolet jauhoista ja kuivahiiva jauhoihin sekoitettuna. Lisää loput jauhot ja öljy, vaivaa taikinaksi. Taikina saa tarttua sormiin ja olla hieman löysää! Laita taikinakulho uuniin, laita uuni 50-asteeseen. Kohota n.50min.Lämmitä uuni 225-asteeseen. Levitä paljon jauhoja pöydälle ja kumoa noussut taikina. Pyörittele sämpylöiksi. Nosta sämpylät pellille ja anna nousta liinan alla 20 minuuttia.Paista uunin keskitasolla n. 15 minuuttia, kunnes sämpylät ovat kullanruskeita.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Keksi ainekset purkissa

Amerikkalaiset pannukakut suolaisella täytteellä

Täytekakkujen täytteitä